ГоловнаПолітика

НАТО посилює співпрацю з військовою розвідкою України

Підписано Меморандум про взаєморозуміння в сфері розвідувальної діяльності.

НАТО посилює співпрацю з військовою розвідкою України
Фото: 17tv.com.ua

Розвідувальні структури країн-членів НАТО активізують співпрацю з військовою розвідкою України, повідомляють на сайті Міноборони.

Про нарощування взаємодії йшлося під час офіційного візиту начальника Головного управління розвідки Василя Бурби в країни Балтії.

Під час переговорів генерал-полковник Бурба оприлюднив чергові докази військової активізації Росії на окупованих територіях України та поблизу кордонів країн Європи.

"З метою своєчасного виявлення ознак підготовки Росії до розширення збройної агресії проти нашої держави і можливих військових дій РФ у регіонах Чорного і Балтійського морів керівники військових розвідок Північноатлантичного альянсу і України домовилися про значне збільшення обсягів обміну розвідувальною інформацією. Зараз уже здійснюється підготовка спільних розвідувальних оцінок дій країни-агресора представниками ГУР Міноборони України і НАТО. Підписано Меморандум про взаєморозуміння в сфері розвідувальної діяльності", - йдеться в повідомленні.

За результатами зустрічей Бурби з начальниками військових розвідок Литви, Латвії та Естонії було налагоджено обмін досвідом протидії російській агресії за ключовими напрямами розвідувальної діяльності, зокрема в галузі кібернетичної розвідки.

Нагадаємо, в березні військова розвідка України привезла в США докази намірів РФ і далі дестабілізувати ситуацію в Європі. Проте американська розвідка вважає малоймовірним масштабний напад Росії на Україну в 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram