ГоловнаПолітика

Депутат Держдуми РФ звинуватив Віктора Єленського в підбурюванні учасників протесту в Тбілісі й образі Путіна

З метою безпеки і недопущення провокацій з боку російської делегації Єленського розмістили на території посольства України в Грузії.

Депутат Держдуми РФ звинуватив Віктора Єленського в підбурюванні учасників протесту в Тбілісі й образі Путіна
Фото: nfront.org.ua

Депутат Державної Думи Російської Федерації Сергій Гаврилов звинуватив народного депутата України, релігієзнавця Віктора Єленського в підбурюванні учасників протесту в Грузії, образі на адресу президента РФ Володимира Путіна і зробив усе можливе для виключення Єленського зі складу учасників Міжпарламентської Асамблеї Православ'я.

Про це повідомив помічник депутата Дмитро Горєвой у фейсбуці.

Горєвой нагадав, що 19 червня розпочала свою роботу 26-та сесія Міжпарламентської Асамблеї Православ'я, яка цьогоріч проходить у Грузії. Україну в складі офіційної делегації представляє народний депутат Віктор Єленський, який є заступником голови Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради України.

Через скандал з президентом МАП росіянином Сергієм Гавриловим Асамблея була змушена достроково закрити засідання. Обурені громадяни Грузії прийшли в готель, де проживали члени делегацій, щоб висловити свій протест проти присутності російської делегації, додав Горєвой.

До протестувальників вийшов голова української делегації Віктор Єленський, який заявив ЗМІ, що він засуджує окупацію Росією таких православних країн, як Грузія, Молдова й Україна, і дії Росії ставлять хрест на всеправославній солідарності. Після цього Гаврилов звинуватив Віктора Єленського в підбурюванні учасників протесту й образі президента РФ Володимира Путіна.

"З метою особистої безпеки і недопущення провокацій з боку російської делегації було прийнято рішення розмістити народного депутата Віктора Єленського на території посольства України в Грузії. Зараз життю і безпеці народного депутата України Віктора Єленського ніщо не загрожує, однак до кінця роботи МАП він перебуватиме на території дипломатичної установи", - повідомив Горєвой.

Нагадаємо, в Грузії почалися масові протести після того, як депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов виступив у парламенті Грузії на засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він сидів у кріслі голови парламенту і говорив російською мовою. Грузинські опозиціонери звинувачували Гаврилова в тому, що той брав участь у війні проти Грузії.

Поліція застосувала проти протестувальників сльозоточивий газ і гумові кулі. Є постраждалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram