ГоловнаПолітика

Політв'язня Балуха знову помістили в штрафний ізолятор

Кримський фермер відбуває ув'язнення в Тверській області Росії.

Політв'язня Балуха знову помістили в штрафний ізолятор
Фото: Крым.Реалии

Українського політв'язня в РФ Володимира Балуха, який відбуває ув'язнення в колонії Тверської області Росії, знову помістили в штрафний ізолятор.

Про це в четвер, 20 червня, повідомив єпископ Апостольської православної церкви (АПЦ) Росії, член Правозахисної ради Санкт-Петербурга Григорій Міхнов-Вайтенко, передає "Крим.Реалії".

Про те, що Балух перебуває в ШІЗО, єпископ дізнався під час спроби передачі в колонію посилки українцю.

"Йому було призначено знову посилку і передачу ... Пішли сьогодні. Сьогодні, коли приймальниця з'ясовувала, призначена чи не призначена, надійшла інформація, що Балуха знову помістили в ШІЗО, і, відповідно, передачу йому не призначено. Така інформація була приблизно півгодини тому", - сказав Григорій Міхнов-Вайтенко, додавши, що з якого числа українець перебуває в штрафному ізоляторі, йому невідомо.

Водночас адвокат Балуха Ольга Дінзе повідомила, що їй нічого не відомо про це. Вона додала, що планує поїздку до свого підзахисного завтра, 21 червня.

Наприкінці травня Балуха перевели в тюремну лікарню. За словами адвоката, політв'язень відмовлявся від тюремної їжі.

Окупаційний суд Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за двома кримінальними справами. З 29 березня 2019 року Балух перебуває в ІК-4 в Торжку Тверської області, куди його вивезли всупереч його волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram