ГоловнаПолітика

ВРП виявила в діях Луценка ознаки дисциплінарного проступку

Рішення Вищої ради правосуддя може бути оскаржене у Верховному Суді.

ВРП виявила в діях Луценка ознаки дисциплінарного проступку
Фото: EPA/UPG

Вища рада правосуддя 19 червня розглянула скаргу Сергія Рохманова в інтересах Клавдії Корнацької на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 23 березня 2018 року. Цим рішенням КДКП відмовила у притягненні генерального прокурора Юрія Луценка до дисциплінарної відповідальності за грубе порушення законодавства про прокуратуру.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

"Закриваючи провадження, комісія мотивувала свій висновок неможливістю притягнення генерального прокурора до дисциплінарної відповідальності за те, що відповідно до Закону України "Про прокуратуру" генеральний прокурор не уповноважений застосовувати дисциплінарні стягнення до самого себе", - йдеться в рішенні.

ВРП не погодилася з такою позицією. За результатами розгляду скарги на рішення КДКП Вища рада правосуддя скасувала рішення комісії і ухвалила нове рішення, в якому дійшла висновку про наявність у діях генерального прокурора складу дисциплінарного проступку. Втім, ВРП закрила дисциплінарне провадження через закінчення терміну накладення дисциплінарного стягнення.

ВРП ухвалила нове рішення, в якому дійшла висновку про наявність у діях генерального прокурора складу дисциплінарного проступку, втім закрила дисциплінарне провадження через закінчення терміну накладення дисциплінарного стягнення.

Рішення Вищої ради правосуддя може бути оскаржене у Верховному Суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram