ГоловнаПолітика

Порошенко прокоментував позов РПЦ з вимогою скасувати реєстрацію ПЦУ

Невтручання держави в справи церкви екс-президент у цій ситуації прирівняв до "байдужості до російського втручання".

Порошенко прокоментував позов РПЦ з вимогою скасувати реєстрацію ПЦУ
Фото: president.gov.ua

Позов української філії Російської Православної Церкви з вимогою скасувати державну реєстрацію автокефальної Православної Церкви України - питання національної безпеки, яке вимагає уваги і Президента, і РНБО. Таку думку висловив екс-президент України Петро Порошенко у фейсбуці.

За його словами, те, що держава не повинна втручатися у справи церкви - "красива теорія". Насправді ж це означає "байдужість до російського втручання".

"Позов виплив, щойно керівництво української філії РПЦ разом з лідером "Опоблоку" Новинським з'їздили до Москви. Що краще може ілюструвати реальність російського реваншу, контури якого стають усе більш зримими? Дедалі очевидніша атака на наші цінності, на фундамент державності, який потребує захисту", - зазначив Порошенко.

"Європейська солідарність" йде на вибори, щоб у Верховній Раді дати відсіч силам реваншу, боротися за українські цінності з прокремлівськими опоблоками і опозиційними платформами. Питання про нашу духовну незалежність від Кремля належить до сфери національної безпеки, і воно було, є і буде залишатися в центрі нашої уваги", - резюмував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram