ГоловнаПолітика

Волкер розповів Сенату США про зв'язок Зеленського з Коломойським

"Ми вважаємо, що Зеленський вартий шансу".

Волкер розповів Сенату США про зв'язок Зеленського з Коломойським
Фото: Сергей Нужненко/Радио Свобода

Спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер вважає, що набуття політичного капіталу для проведення реформ і деолігархізація - основні виклики, які стоять перед шостим президентом України Володимиром Зеленським.

Про це Волкер заявив під час слухань в комітеті з міжнародних відносин Сенату США "П'ять років після Революції Гідності: прогрес України і ворожі дії Росії", передає Голос Америки.

На питання сенатора Роберта Менендеса, чи контролює Коломойський нового президента України, Волкер підтвердив, що Державному департаменту відомо про відносини Зеленського з Коломойським. Водночас він висловив упевненість, що Володимир Зеленський повинен докладати зусиль для ослаблення впливу олігархів на політичну систему.

"Ми вважаємо, що він (Зеленський, - ред.) вартий шансу. Ми дотримуємося принципів реформ, подолання домінування олігархів у політичний системі, таких як Коломойський. Ми сподіваємося, що він зможе бути незалежним і виконати обіцяне. І ми маємо намір, як допомагати йому, так і вимагати від нього, якщо цього не станеться", - підкреслив Волкер.

Нагадаємо, під час зустрічі з єврокомісаром Валдісом Домбровскісом Володимир Зеленський заявив, що в ситуації з ПриватБанком захищатиме інтереси держави, а не Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram