ГоловнаПолітика

У Росії вважають "голослівними" звинувачення в катастрофі МН17 звинувачення в катастрофі МН17

Прокуратура Нідерландів оголосила підозри у вбивстві трьом росіянам і одному українцю.

У Росії вважають "голослівними" звинувачення в катастрофі МН17 звинувачення в катастрофі МН17
Здание МИД России в Москве
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Росії вважає заяви Спільної слідчої групи (JIT) про причетність російських військових до знищення пасажирського літака рейсу MH17 на Донбасі голослівними звинуваченнями.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

Російське МЗС вважає, що заяви слідчої групи "спрямовані на дискредитацію РФ в очах міжнародної громадськості".

У відомстві підкреслили, що "не було продемонстровано жодного конкретного доказу для підкріплення подібних неправомірних заяв".

У російському МЗС відкинули звинувачення JIT, що РФ відмовляється повноцінно співпрацювати, і заявили, що "дані, надані слідству російською стороною, як і раніше наполегливо ігноруються".

РФ також звинуватила міжнародне слідство в тому, що до розслідування допустили Україну, "надавши їй можливість підробляти докази, а також звести нанівець відповідальність за незакриття свого повітряного простору".

Нагадаємо, 19 червня прокуратура Нідерландів оголосила підозри у вбивстві чотирьом підозрюваним в причетності до краху пасажирського літака в липні 2014 року на Донбасі. Росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко оголошені в міжнародний розшук.

Міжнародна слідча група вказала на можливу причетність Аксьонова та Суркова до катастрофи MH17. JIT оприлюднила записи телефонних розмов, які вказують на можливу причетність глави окупаційної влади Криму Сергія Аксьонова та помічника Путіна Владислава Суркова до постачання на Донбас установки "Бук", з якої був збитий рейс MH17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram