ГоловнаПолітика

У Києві розгорівся скандал навколо затримання патрульними двох осіб на Бессарабці

Справою зацікавилося Державне бюро розслідувань.

У Києві розгорівся скандал навколо затримання патрульною поліцією двох осіб на Бессарабці. Інцидент розслідуватиме Державне бюро розслідувань.

18 червня колишній співробітник МВС Денис Ярославський виклав у фейсбуці відео затримання.

"Корок, Бессарабка, патрульні зупинили якусь машину і почали розмовляти з водієм на підвищених тонах. Позаду їхала сім'я: чоловік, дружина і дитина. Після того як дружина вирішила зняти на відео конфліктну ситуацію, патрульні перемкнули свою увагу на неї, забувши про зупинене раніше авто. Все закінчилося затриманням жінки, її чоловіка і залишеною на п'ять годин у машині дитиною", - написав він.

Начальник Департаменту патрульної служби Нацполіції Євген Жуков навів свою версію подій.

Водій BMW, через якого почався конфлікт, припаркувався в другому ряду і почав грубіянити патрульним.

"Господар життя, який годує всіх держслужбовців своїми податками, поводиться зухвало і замість трьох хвилин бесіди і рушання у своїх справах, знімає своє відео і шукає причину конфлікту не в собі, а в людях, які виконують свої обов'язки! Навіть збоку чути, як перехожі йому ж (водієві) роблять зауваження! Опісля з'являється жінка з телефоном, яка не хоче піти з проїжджої частини на вимогу патрульного. Мало того - вона обзиває його "сукою" і "дебілом". Підсумок: накидається, дряпаючи своїм шикарним манікюром обличчя дівчини-патрульної поліцейської, відштовхуючи її. Відповідно й аналогічно включається чоловік у червоній футболці. Відбувається цілком адекватне затримання за заподіяння тілесних ушкоджень і напад на поліцейських під час виконання службових обов'язків", - написав Жуков у фейсбуці.

Як доказ він виклав записи з нагрудних камер патруля.

Щодо дитини, то вона залишилася з водієм BMW, який виявився товаришем затриманих, і незабаром по неї приїхала бабуся.

Прес-служба Держбюро розслідувань повідомила, що за цим фактом відкрито провадження за ч.1 ст.365 Кримінального кодексу - порушення службових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram