ГоловнаПолітика

Спецпредставник Держдепу Волкер відвідає Київ найближчим часом

Його візит передуватиме поїздці Зеленського у Вашингтон.

Спецпредставник Держдепу Волкер відвідає Київ найближчим часом
Курт Волкер
Фото: inforesist

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер протягом найближчих тижнів має намір відвідати Київ.

Про це він заявив під час виступу в комітеті із закордонних справ Сенату, йдеться у його Twitter.

За словами Волкера, цей візит передуватиме переговорам президентів України і США у Вашингтоні.

"Я сподіваюся, що зможу здійснити ще один візит в Україну протягом декількох найближчих тижнів перед візитом (Володимира Зеленського, - ред.) в Білий дім", - повідомив Волкер.

Він також нагадав, що президент США Дональд Трамп дзвонив Зеленському, щоб привітати з перемогою на виборах і надіслав йому письмове запрошення відвідати Білий дім. Однак сторони ще мають узгодити дати цього візиту.

"Ми сподіваємося, це станеться вже скоро", - зазначив Волкер.

Нагадаємо, в травні особистий адвокат Трампа Руді Джуліані збирався відвідати Україну заради зустрічі із Зеленським, щоб переконати його посприяти розслідуванням, які можуть дати нову інформацію про дві справи, що особливо важливі для Трампа.

Однак пізніше Джуліані заявив, що не поїде в Україну, оскільки в Києві він зустріне групу людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках - ворогами США. За його словами, "ворогом Трампа" в оточенні Зеленського є нардеп Сергій Лещенко, який допоміг Демократичній партії США під час президентських виборів 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram