ГоловнаПолітика

Міноборони спростувало своє повідомлення про призов Зеленського у 2014-2015 роках

Президент має військово-облікову спеціальність "діловод діловодства".

Міноборони спростувало своє повідомлення про призов Зеленського у 2014-2015 роках
Фото: president.gov.ua

Міністерство оборони спростувало свою інформацію про призов на військову службу згідно з мобілізацією президента Володимира Зеленського у 2014-2015 роках.

Про це йдеться у відповіді Міноборони на запит "Українських Новин"

Зазначають, що до Міноборони надійшов запит про те, чи оголошували в розшук Зеленського у зв'язку з тим, що він не прибув у військкомат за повісткою для призову 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року. Цю інформацію оприлюднила прес-служба Міноборони 13 квітня 2019 року року у відповідь на запити депутатів Верховної Ради Юлія Мамчура, Олександра Бригинця (обидва - фракція "Блок Петра Порошенка"), Тетяни Чорновіл і Михайла Бондаря (обидва - "Народний фронт").

У відповідь на запит Міноборони підтвердило, що Зеленський перебуває на військовому обліку в Металургійно-Долгінцевському військкоматі Кривого Рогу Дніпропетровської області. За результатами медкомісії його визнали придатним до військової служби, він має військово-облікову спеціальність "діловод діловодства".

"Військову службу в Збройних Силах не проходив, на військову службу згідно з мобілізацією протягом 2014-2015 років не призивався", - йдеться у відповіді міністерства.

Інші обставини призову Зеленського Міноборони повідомити відмовилося, пославшись на те, що це службова інформація, яка не підпадає під розголошення.

Відповідь підписав начальник управління персоналу - заступник начальника штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил Геннадій Долгашов.

Нагадаємо, 13 квітня Міноборони заявило що Зеленський проігнорував чотири повістки про призов на строкову військову службу у 2014-2015 роках. Штаб Зеленського заперечив отримання повісток.

У 2014-2015 роках в Україні провели шість хвиль мобілізації на військову службу у зв'язку з російською агресією на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram