ГоловнаПолітика

Зеленський: зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" запланована на липень

Це питання президент обговорював під час візитів до Франції та Німеччини.

Зеленський: зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" запланована на липень
Владимир Зеленский и Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Зустріч "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) запланована на липень.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, передають "Українськi Новини".

"Обговорювалося, щоб робити це (зустріч у "нормандському форматі") після парламентських виборів в Україні. Я і вчора у Франції про це говорив з паном президентом Макроном. Але я дуже хочу, щоб ця зустріч відбулася негайно. Тому запланована перша робоча зустріч уже в липні", - сказав Зеленський.

Фото: EPA/UPG

Це буде зустріч для підготовки саміту голів держав.

Відзначимо, раніше Зеленський в інтерв'ю німецькій газеті "Більд" заявив, що у разі ймовірної зустрічі з Путіним передусім порушить питання Донбасу і Криму.

Нагадаємо, "нормандська четвірка" - формат переговорів про вирішення конфлікту на Донбасі, до її складу входять Україна, Німеччина, Франція і Росія. Останній саміт "четвірки" відбувся ще восени 2016 року.

Колишній президент Петро Порошенко неодноразово говорив, що проблема "нормандського формату" не в його складі, а в небажанні Кремля до мирного врегулювання.

На початку червня повідомляли, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" може пройти в червні під час святкування пам'ятної дати висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії. Однак президент РФ Володимир Путін заявив, що його туди не запросили. 11 червня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ готова до зустрічей у "нормандському форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram