ГоловнаПолітика

Президент розгляне можливість скликання позачергового засідання Ради, - Стефанчук

Заплановано розглянути питання відставки генпрокурора.

Президент розгляне можливість скликання позачергового засідання Ради, - Стефанчук
Фото: Анна Стешенко

Президент розгляне можливість скликання позачергового засідання Верховної Ради з метою розгляду відставки генерального прокурора Юрія Луценка і призначення на посаду міністра закордонних справ Вадима Пристайка.

Про це в коментарі LB.ua повідомив представник президента в Раді Руслан Стефанчук.

"Я обов'язково поспілкуюся з президентом після його повернення в Україну щодо ідеї скликання позачергового засідання парламенту. Я цю пропозицію записав і думаю, що завтра-післязавтра ми обговоримо це питання і можливість скликання такого засідання", - сказав він.

Зазначимо, що сьогодні в Раді пролунали пропозиції від кількох депутатів, зокрема від голови фракції "Самопоміч" Олега Березюка, про проведення позачергового засідання парламенту з ініціативи голови держави в середу в другій половині дня для розгляду кадрових питань.

Стефанчук протягом погоджувальної ради підкреслив, що президент наполягатиме на розгляді цього тижня питань про відставку генпрокурора і міністра закордонних справ Павла Клімкіна з подальшим голосуванням за призначення Пристайка головою МЗС.

Зі свого боку, спікер Ради Андрій Парубій на ранковому засіданні пообіцяв, що в разі появи ініціативи від президента про скликання позачергового засідання він негайно підпише рішення про його призначення.

Нагадаємо, що зараз президент перебуває з робочим візитом у Берліні. А завтра, 19 червня, Зеленський буде на засіданні Тристоронньої робочої контактної групи в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram