ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликає Зеленського скликати РНБО через зміну власника телеканалу ZIK

"ZIK є вже третім телеканалом російської "п'ятої колони".

"Народний фронт" закликає Зеленського скликати РНБО через зміну власника телеканалу ZIK
Фото: Максим Бурбак

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді просить президента Володимира Зеленського скликати засідання Ради національної безпеки і оборони для розгляду питання інформаційної безпеки.

Про це під час погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак, йдеться на сайті політсили.

"Фракція звертається до президента із закликом невідкладно скликати засідання РНБО для розгляду питання загроз інформаційній безпеці. З максимальним інформуванням суспільства про прийняті рішення", - сказав Бурбак.

"Першою ознакою підготовки планів окупації є поява на українській території пропагандистської мережі. Це правило підтверджено неодноразово: спочатку Кремль створює підконтрольні медіа, приводить туди агентурних "скабєєвих", а слідом за ними приходить озброєний до зубів російський бойовик і кадровий окупант. Так руйнується державна цілісність, суверенітет і незалежність", - підкреслив керівник фракції.

Він зазначив, що придбання Віктором Медведчуком ще одного українського телеканалу "вимагає негайної реакції державних сил парламенту".

"Пропутінські сили встановили контроль над іще одним телеканалом, продовжуючи захоплювати інформаційний простір країни. Телеканал ZIK відтепер належить оточенню кума Путіна Медведчуку, стає інструментом впливу в руках нових власників, які ганебно їздять у кремлівські приймальні, незважаючи на війну, яка триває п'ять років, незважаючи на 13 тис. загиблих від рук російських бойовиків наших громадян", - підкреслив Бурбак.

Він підкреслив, що ZIK є вже "третім телеканалом російської "п'ятої колони", тому, державницькі сили повинні протистояти інформаційній окупації.

Бурбак висловив повагу до рішення журналістів звільнитися з телеканалу після зміни власника.

"Те, що ви зробили - гідно і важливо. Ваш крок є свідченням того, що українська професійна журналістика чинить опір інформаційній окупації. Тепер черга бути такою ж відповідальною української влади", - підкреслив політик.

Бурбак додав, що "Народний фронт" ініціював створення ТСК щодо втручання Росії і пов'язаних з нею громадян в українські вибори.

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що ZIK перейшов під контроль соратника Медведчука Козака. Козак довгий час працював у податкових органах. У 2005-2010 роках був заступником голови Державної митної служби. Потім пішов у політику, у 2014-му обрався до парламенту від "Опозиційного блоку".

Зараз він балотується в першій десятці "Опозиційної платформи - За життя".

У грудні минулого року Козак відзвітував про придбання дев'яти компаній групи "112 Україна", оцінивши їх вартість на дату придбання в 72,87 млн гривень. Йдеться про придбання ТОВ "Аріадна ТВ" (оцінено в 14,71 млн грн), "Новий формат ТВ" (11,49 млн грн), "ТВ Вибір" (8,11 млн грн), "Телерадіокомпанія "112-ТВ" (14,36 млн грн), "Лідер ТВ" (10,4 млн грн), "Партнер ТВ" (8,37 млн грн), "Сей.ТВ Системз" (2,38 млн грн), "Інформаційне агентство "112.юей" (2,97 млн грн) і "Інформаційне агентство "112-Україна" (0,1 млн грн).

Раніше, 12 жовтня, Козак відзвітував про придбання телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години) з оцінкою 41-42 млн грн. У тому випадку продавцем виступила швейцарська MW Investment AG.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram