ГоловнаПолітика

У Зеленського не вважають доказом список коаліції, наданий Парубієм

Спікер наполягає, що в коаліцію входили позафракційні депутати.

У Зеленського не вважають доказом список коаліції, наданий Парубієм
Фото: Макс Требухов

Представник президента в Конституційному Суді Федір Веніславський заявив, що спікер Андрій Парубій не надав список коаліції, який довів би її наявність після виходу Радикальної партії 2016 року.

Про це йдеться на сайті президента.

"Жодних нових доказів, які засвідчили б існування коаліції, він не пред'явив. Він надав тільки список коаліції станом на 27 листопада 2014 року і список членів двох фракцій - БПП і НФ - станом на 14 квітня 2016 року, яких ми під сумнів не ставимо і які є в матеріалах справи. Однак інформації про персональний склад фракцій БПП і НФ з 29 березня 2016-го (коли фракція Радикальної партії Олега Ляшка остаточно заявила про вихід з коаліції) до 13 квітня 2016 року, коли нібито була створена нова коаліція, голова Верховної Ради України не надав. Так само він не надав інформації про персональний склад цих двох фракцій станом на 2019 рік", - заявив Веніславський.

Він вважає, що останні заяви Андрія Парубія - це загальновідома та застаріла інформація, яка не має жодного значення для розгляду справи і рішення Конституційного Суду.

Нагадаємо, позиція Зеленського в КСУ заснована на тому, що позафракційні депутати не є членами коаліції "Європейська Україна", тому вона розпалася 29 березня 2016 року з виходом Радикальної партії. В такому разі президент уже три роки мав право розпустити парламент.

Інша сторона наполягає, що коаліція припинила існування 17 травня 2019 року після виходу "Народного фронту". В такому разі Зеленський не мав права розпускати парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram