ГоловнаПолітика

Виборчий фонд партії не може перевищувати 375,57 млн гривень, - ЦВК

Фізичні особи не можуть жертвувати для кандидатів і партій більше, ніж 1,669 млн гривень.

Виборчий фонд партії не може перевищувати 375,57 млн гривень, - ЦВК

Політичні партії і кандидати в народні депутати повинні відкрити рахунки виборчих фондів не пізніше, ніж на 10 день з дня реєстрації. Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Розмір виборчого фонду партії не може перевищувати 90 тис. мінімальних заробітних плат, а фонд кандидата - 4 тис. мінімальних зарплат. Таким чином граничний розмір виборчого фонду для партій становить 375,57 млн гривень, для кандидатів - 16,692 млн грн.

У ЦВК також нагадали, що витрати на підготовку та проведення виборів народних депутатів здійснюються винятково за рахунок коштів державного бюджету та коштів виборчих фондів політичних партій і кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах.

Добровільні внески до виборчого фонду партії, кандидата в депутати обмежуються розміром максимального внеску на підтримку партії впродовж року, встановленого законом - не більш ніж 400 мінімальних зарплат, або 1,669 млн гривень.

Загальний розмір внеску на підтримку політичної партії від юридичної особи впродовж року не може перевищувати 800 розмірів мінімальної заробітної плати - 3,338 млн грн. 

Нагадаємо, дострокові вибори до Верховної Ради призначені на 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram