ГоловнаПолітика

Тимошенко: нова програма з МВФ повинна передбачати зниження тарифів

Нові переговори з МВФ повинні початися восени.

Тимошенко: нова програма з МВФ повинна передбачати зниження тарифів
Фото: Макс Требухов

Восени новий президент і новий уряд повинні почати новий переговорний процес з Міжнародним валютним фондом, який би стимулював розвиток української економіки і передбачав зниження тарифів.

Про це лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила під час прямого ефіру на телеканалі NewsOne, повідомляє прес-служба партії.

"Змінився президент, зміниться уряд і парламент. І потрібен новий високопрофесійний переговорний процес без підвищення тарифів, без скорочення соцзахисту людей. І такі переговори можливі. Нові переговори потрібні, щоб продовжити співпрацю, поки не будуть покриті дефіцити в фінансах за рахунок детінізації і підйому економіки", - зазначила вона.

Лідер "Батьківщини" нагадала, що "Новий курс" передбачає систему оптимізації держборгу, який сьогодні є непосильним для країни.

Голова партії назвала основні кроки, які потрібно зробити для того, щоб у нас не було дефіциту грошей і нам не треба було звертатися до МВФ.

По-перше, поміняти короткострокові на довгострокові запозичення, відзначає Юлія Тимошенко. По-друге, поміняти дорогі гроші, які, на жаль, залучені попередньою владою, на гроші з адекватною вартістю, які не будуть руйнувати фінанси країни, додала вона.

"МВФ працює в Україні, тому що у нас колосальні дефіцити фінансових ресурсів. Ми можемо вийти з цієї ситуації, якщо ми переглянемо податкову систему, митну політику, ми таким чином можемо закрити 43% тіньової економіки. Це на 43% більша дохідна частина бюджету. Реалізувати це можна, закривши контрабанду в Україну і змінивши Податковий кодекс, щоб база оподаткування вийшла з тіні", - сказала політик.

Тимошенко запевнила, що вихід є з кожної ситуації: "Наша стратегія передбачає вихід з глухого кута. Є шлях, ресурси, мета вийти на абсолютно інший розвиток і країни, і на інший рівень спроможності українським сім'ям".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram