ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування у другій справі проти Труханова

Мер Одеси не задекларував майно цивільної дружини.

НАБУ завершило розслідування у другій справі проти Труханова
Фото: РБК

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування у другій справі проти мера Одеси Геннадія Труханова. Воно стосується декларування недостовірних даних (ст.366-1 Кримінального кодексу).

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

13 червня обвинувальний акт і матеріали справи надали підозрюваному і його захисникам для ознайомлення.

Мер Одеси не вніс у декларацію відомостей про майно та доходи, власником яких є його цивільна дружина.

Вони перебували в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 рік, мають двох спільних дітей, одна дитина народилася 2000 року, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Не було задекларовано квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки в низці суб'єктів господарювання, відсотки на вклади в банках. Усього в декларацію 2015 року мер Одеси не вніс статків на загальну суму 32,48 млн грн, у декларації 2016 року - на 18,81 млн грн.

Розмір статків визначили на підставі експертиз, проведених у рамках досудового розслідування.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ почали в листопаді 2017 року.

Нагадаємо, що Труханов проходить підозрюваним у ще одній справі - про розкрадання 185 млн гривень у період з липня по грудень 2016 року. Схему реалізували під виглядом придбання будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами.

Обвинуваченими є чинний мер Одеси Геннадій Труханов, його заступник, голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради, директори департаменту комунальної власності Одеської міськради, його заступник, директор приватної компанії-продавця будівлі, представник компанії-продавця будівлі, оцінювач.

Всім закидають ч.5 ст.191 (крадіжка), а продавцеві будівлі - ще ч.1 ст.205 та ч.2 ст.15, ч.3 ст.209 (фіктивне підприємництво і замах на відмивання грошей).

Ще одне кримінальне провадження проти Труханова - про незаконне збагачення - НАБУ мусило закрити через рішення Конституційного Суду України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram