ГоловнаПолітика

Боріс Джонсон виграв перший тур виборів лідера Консервативної партії Великобританії

Переможець стане прем'єр-міністром.

Боріс Джонсон виграв перший тур виборів лідера Консервативної партії Великобританії
Мэр Лондона Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Колишній міністр закордонних справ Великобританії Боріс Джонсон з великим відривом виграв перший тур виборів лідера Консервативної партії.

Як повідомляє BBC, у четвер вранці 313 депутатів Палати громад узяли участь у голосуванні, і 114 із них вибрали Джонсона. За його головних конкурентів - нинішнього голову МЗС Джеремі Ганта і міністра навколишнього середовища Майкла Гоува - проголосували 43 і 37 колег-депутатів відповідно.

До наступного туру вийшли колишній міністр Брекзиту Домінік Рааб (27 голосів), міністр внутрішніх справ Саджид Джавід (23), міністр міжнародного розвитку Рорі Стюарт (19) і міністр охорони здоров'я Метт Генкок (20).

Троє з десяти кандидатів - Андреа Ледсом, Естер Маквей і Марк Гарпер - вибули з боротьби, не подолавши прохідний бар'єр у 17 голосів.

Вибори з поступовим вибуванням продовжаться наступного тижня, і голосувати в наступних турах, як і раніше, будуть тільки торі-депутати Палати громад. Щонайпізніше 20 червня кандидатів має залишитися тільки двоє, і вибирати з цих двох фіналістів будуть уже всі майже 160 тисяч членів Консервативної партії.

Переможець виборів замінить Терезу Мей на посаді прем'єр-міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram