ГоловнаПолітика

Порядок на виборах у Раду будуть забезпечувати 70 тис. поліцейських і 13,5 тис. військових

Крім того, до чергування залучать 7 повітряних суден і 39 тис. рятувальників.

Порядок на виборах у Раду будуть забезпечувати 70 тис. поліцейських і 13,5 тис. військових
Фото: mvs.gov.ua

З 15 по 28 липня поліція перейде на посилений режим несення служби у зв'язку з позачерговими виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 21 липня. Забезпечувати порядок на виборах будуть 70 тис. поліцейських і 13,5 тис. військовослужбовців.

Про це було заявлено на прес-конференції МВС, повідомляє прес-центр відомства.

"Попередньо, для забезпечення правопорядку нами планується залучити 70 тис. поліцейських, а також курсантів і працівників вузів системи МВС", - зазначив голова Нацполіції Сергій Князєв.

Поліцейські пройдуть навчання з представниками громадської організації "Опора", відбудуться 3-денні навчальні збори в усіх областях.

Крім того, голова ДСНС Микола Чечоткін підкреслив, що під час виборів залучать 7 повітряних суден, а на кожній виборчій дільниці будуть чергувати пожежники. "Усього в період виборів на чергуванні перебуватимуть 39 тис. чоловік особового складу і 2300 одиниць техніки", - розповів Чечоткін про плани роботи відомства.

Голова Нацполіції Сергій Князєв підкреслив, що з 24 травня в регіонах працюють ситуаційні центри. На їхній базі налагоджено збір інформації про події, пов'язані з виборчим процесом, забезпечується щоденний аналіз ситуації.

Нагадаємо, 2 травня 2019 року президент Володимир Зеленський розпустив Верховну Раду 8 скликання і призначив дострокові вибори на 21 липня.

Під час виборів президента 2019 року безпеку забезпечувала 131 тис. поліцейських, а до чергуванню було залучено 10 повітряних суден.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram