ГоловнаПолітика

Ющенко заявив у Генпрокуратуру про конфлікт інтересів слідчого, який оголосив йому про підозру (Документ)

Слідчий є племінником члена Партії регіонів, якому було надано квартиру на Інститутській, але під час президентства Ющенка розпорядження скасували.

Ющенко заявив у Генпрокуратуру про конфлікт інтересів слідчого, який оголосив йому про підозру (Документ)
Фото: facebook/mysh mark

Третій президент України Віктор Ющенко повідомив про конфлікт інтересів слідчого Олександра Смітюха, який оголосив йому про підозру. Відповідну заяву екс-президент подав на розгляд до Генпрокуратури. Про це він написав на фейсбуці.

"Повідомляючи мене про підозру, слідчий Смітюх Олександр Федорович не повідомив свого керівника Сергія Горбатюка (начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури) про реальний конфлікт інтересів вартістю майже 1 млн дол.", - написав Ющенко.

Суть у тому, що Смітюх Олександр Федорович є племінником члена Партії регіонів Григорія Смітюха, який за часів Леоніда Кучми був заступником керівника Державного управління справами і в 2004 році отримав ордер на квартиру в урядовому кварталі Києва - на вулиці Інститутській, 18-А.

За часів президентства Ющенка це розпорядження було скасовано через порушення вимог житлового законодавства. Надалі з приводу цієї квартири було ініційовано низку судових справ, де сторонами виступають фірми, кінцевим бенефіціаром яких є Смітюх Григорий.

Фото: Віктор ЮщенкоFB

За словами Віктора Ющенка, орієнтовна ринкова вартість квартири на сьогодні становить приблизно $940 тис.

"Наявність родинних відносин між Смітюхом Григорієм Євдокимовичем і Смітюхом Олександром Федоровичем, спірних правовідносин, які виникли за вказаними судовими спорами щодо квартири, свідчать про реальний конфлікт інтересів у кримінальних провадженнях стосовно Ющенка Віктора Андрійовича", - йдеться на сторінці екс-президента.

У зв'язку з цим він звернувся із заявою в Генпрокуратуру з приводу проведення перевірки зазначених обставин і надання їм правової оцінки.

Нагадаємо, 5 червня Генпрокуратура вручила Ющенкові підозру у справі про розтрату 540 млн гривень у справі про виведення резиденції "Межигір'я" з державної власності в 2007 році.

Ющенко відмовився давати покази в цій справі, відкинув усі звинувачення ГПУ і назвав розслідування "імітацією діяльності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram