ГоловнаПолітика

Баканов підтвердив російське громадянство дружини

В.о. голови СБУ офіційно заявив про проукраїнську позицію своєї сім'ї.

Баканов підтвердив російське громадянство дружини
Иван Баканов
Фото: emmiwelentain.com

Виконувач обов'язків голови Служби безпеки України Іван Баканов виступив з офіційною заявою щодо проукраїнської позиції своєї сім'ї.

Текст заяви розміщено у фейсбуці СБУ.

"Коли ми з командою ухвалювали рішення йти в політику, кожен з нас усвідомлював, що його сім'я, друзі, сусіди і навіть домашні тварини опиняться під громадським мікроскопом. Був готовий до цього і я. Тому всім, хто збирається мене шантажувати близькими, відповім чітко: так не буде. Ніколи нічого не приховував і не збираюся це робити", - йдеться в заяві.

Баканов стверджує, що спецперевірка не виявила жодних обмежень під час призначення на посаду заступника Голови СБУ і не знайшла перешкод надання йому допуску до державної таємниці.

"Я одружений, ми з дружиною маємо двох синів. Старший, Артур, після навчання у військовому ліцеї ім. І. Богуна закінчив Київський виш, він працює і живе окремо. Молодший - Степан, навчається в школі. Обидва українці. Моя дружина, українка, жила і вчилася в школі Кривого Рогу. Вступила до ВНЗ на території Росії, під час розпаду СРСР отримала паспорт громадянки РФ. Зауважу, тоді були часи кардинально інших відносин між Україною і Росією. Потім, із 1998 р. вона живе і працює в Україні з посвідкою на проживання в нашій країні, перебуває в процесі оформлення українського громадянства", - додав Баканов.

За його словами, Оксана Баканова не відвідувала територію Російської Федерації з 2013 року.

"Отримання громадянства багато років було корумпованою годівницею для деяких чиновників. Ми ніколи не підключали до процесу "фірми", посередників і не будемо звертатися з таким проханням до президента. Ми робимо це так, як і тисячі простих людей, в чиїй пам'яті телефону немає номера президента. Оксана має стійку проукраїнську позицію", - запевнив в.о. голови СБУ.

Нагадаємо, раніше СБУ офіційно відмовилася показувати декларацію т.в.о. голови Баканова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram