ГоловнаПолітика

Посли ЄС затвердили продовження санкцій проти Росії ще на рік

Це рішення ще має схвалити Рада ЄС.

Посли ЄС затвердили продовження санкцій проти Росії ще на рік
Фото: investigator.org.ua

Посли Європейського Союзу вирішили продовжити ще на один рік санкції проти Росії, введені за незаконну анексію Криму. Відповідне рішення було прийнято в Брюсселі в середу в рамках засідання Комітету постійних представників (COREPER), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Раді ЄС.

Рішення ще має затвердити Рада ЄС наступного тижня. Санкції ввели в червні 2014 року, і щороку їх продовжують на рік. Востаннє таке рішення ухвалили 23 червня 2018 року.

Проти Росії ЄС застосував чотири види санкцій: кримські, за дії, що підривають територіальну цілісність України, "Український список" - куди внесено колишніх чиновників часів президента Януковича за зловживання державними фондами (продовжено до 6 березня 2020 року) і санкції, пов'язані з невиконанням Мінських домовленостей.

Рішення з приводу "мінських санкцій" продовжують що півроку. Рішення щодо них приймуть на саміті ЄС 20 червня в Брюсселі.

Нагадаємо, 20 травня під час прийому представників Адміністрації та Конгресу Америки, які прибули до Києва для участі в офіційній церемонії інавгурації глави держави, Володимир Зеленський закликав США посилювати санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram