ГоловнаПолітика

188 дітей у Криму ростуть без батьків через кримінальні переслідування

Раніше таких дітей у Криму було 170, однак після масових затримань 10 червня ця цифра зросла.

188 дітей у Криму ростуть без батьків через кримінальні переслідування
Фото: Макс Требухов

Кількість дітей в анексованому Криму, чиїх батьків заарештували в рамках політично мотивованих кримінальних справ, сягнула 188.

Про це повідомила активістка правозахисного об'єднання "Кримська солідарність" Муміне Салієва, передає Громадське.

"Досі таких дітей у Криму було 170. Після облав (затримань у Криму 10 червня. - ред.) ця цифра збільшилася - сьогодні 188 дітей кримських в'язненів, які залишаються без батьків. І ми очікуємо, що народиться 189 дитина" , - розповіла Салієва.

Як повідомляли, 10 червня російські силовики в Криму провели обшуки в будинках кримських татар. У результаті "слідчих заходів" затримали 8 осіб. В Алушті затримали Руслана Нагаєва й Ельдар Кантимирова, в селі Малий Маяк - Руслана Месута, в селі Ізобільне - Ленура Халілова, голову місцевої релігійної громади, в селі Зуя Білогірського району затримали активіста Айдера Джеппарова, в Білогірську - Різу Омерова, в селищі Строганівка під Сімферополем затримали Ескендера Сулейманова. Рано-вранці перед в'їздом на Кримський міст затримали Енвера Омерова.

У дружини затриманого в Криму Різи Омерова почалися передчасні пологи.

ФСБ Росії заявила, що слідчі заходи проходять у рамках кримінальної справи за ст. 205.5 (організація або участь у діяльності терористичної організації) і стосуються релігійної організації "Хізб ут-Тахрір".

Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя заарештував затриманих до 5 серпня.

Нагадаємо, в березні російські силовики в Криму провели обшуки в будинках 24 кримських татар і затримали 24 місцевих жителів. Їх вивезли на територію Росії і зараз судять у Ростові-на-Дону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram