ГоловнаПолітика

Україна закликає посилити санкції проти Росії через нові арешти в Криму

Російська окупаційна влада продовжує репресії проти кримських татар під прикриттям "боротьби з тероризмом".

Україна закликає посилити санкції проти Росії через нові арешти в Криму
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ України закликає світову спільноту посилити тиск на Росію через порушення прав людини в Криму в зв'язку з обшуками, затриманнями і арештами кримських татар, які пройшли на півострові напередодні.

Відповідну заяву МЗС оприлюднила прес-служба відомства.

"Як і в попередніх випадках, російська окупаційна влада продовжує репресії проти корінного населення під прикриттям "боротьби з тероризмом". Так, ще вісім кримських татар - Руслан Нагаєв, Ельдар Кантімірова, Руслан Месут, Ленур Халілов, Різа Омеров, Енвер Омеров, Айдер Джеппаров і Ескендер Сулейманов - були затримані окупаційною владою за сфабрикованою справою "Хізб ут-Тахрір", - йдеться в заяві.

МЗС України закликає посилити політичний, економічний і санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму, звільнення незаконно утримуваних громадян України і прискорення деокупації АР Крим та м.Севастополь.

В українському зовнішньополітичному відомстві вважають, що "нові каральні акції в Криму" - це реакція Росії на позови Києва, а також на слухання, які проходять зараз в Міжнародному суді ООН і Третейському суді в Гаазі.

Нагадаємо, що 10 червня російські силовики провели в Криму низку обшуків і затримань в будинках кримських татар. Під час дій спецслужб було затримано 8 кримських татар. ФСБ звинувачує затриманих за ч. 1 статті 205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації) і ч. 2 ст. 205.5 КК РФ (участь в діяльності терористичної організації).

Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя заарештував затриманих до 5 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram