ГоловнаПолітика

Суд Сімферополя відправив під арешт ще двох кримських татар

Ленур Халілов і Ельдар Кантимиров, як і решта затриманих, залишаться під вартою до 5 серпня.

Ельдар Кантимиров
Фото: Кримська солідарність
Ельдар Кантимиров

Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя обрав запобіжний захід у вигляді арешту в СІЗО до 5 серпня затриманим учора кримським татарам Ленуру Халілову і Ельдару Кантимирову. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Ленур Халілов
Фото: Кримська солідарність
Ленур Халілов

Адвокат Халілова Рефат Юнус повідомив, що стосовно його підзахисного про арешт клопотав слідчий відділ УФСБ у Республіці Крим і місті Севастополі.

"Судове засідання провели в закритому режимі. Мною було подано клопотання з проханням провести судове засідання у відкритому режимі або впустити на судовий процес хоча б близьких родичів мого підзахисного. Це клопотання було залишено без задоволення", - сказав Юнус.

Адвокат Ленура Халілова Рефат Юнус
Фото: Ескендер Ганієв
Адвокат Ленура Халілова Рефат Юнус

Усі доводи сторони захисту про відсутність підстав, які передбачені кримінально-процесуальним законодавством для обрання такого суворого запобіжного заходу, і про обрання м'якшою запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту чи підписки про невиїзд суд відхилив. Адвокат має намір оскаржити це рішення в апеляційній інстанції.

Ленур Халілов є головою автономної релігійної громади "Алушта", не підконтрольної лояльному до російської влади Криму духовному управлінню мусульман Криму, і імамом у мечеті в селі Ізобільне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram