ГоловнаПолітика

Виносити на референдум питання національної безпеки і оборони неприпустимо, - Порошенко

"Наша команда буде робити все, щоб допомогти новій владі не наробити помилок".

Виносити на референдум питання національної безпеки і оборони неприпустимо, - Порошенко
Фото: Михаил Палинчак

Тільки членство в НАТО може стати гарантією безпеки для Української держави в цілому і кожного громадянина зокрема, і команда «Європейської Солідарності» має чіткий план, як цього досягти в межах найближчих 10 років. Про це лідер партії Петро Порошенко заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Він зазначив, що виносити на референдум питання національної безпеки і оборони неприпустимо. «Якби я так діяв у 2014-му, ворог був би або в Києві, або у Львові. Є теми, на які референдуми проводити категорично шкідливо», - переконаний Порошенко.

Він також заявив, що неприпустимо забороняти українським воїнам відкривати вогонь на обстріли російсько-терористичних сил. «Українські війська повинні мати право себе захистити», - підкреслив Порошенко.

Він нагадав, що рішення про так звану «блокаду» окупованих територій ухвалили, коли Путін запровадив рублеву зону на окупованих територіях і конфіскував на користь Російської Федерації майно, заводи і фабрики. «Конфіскувати їх у держави Україна, у приватних власників. Ми сказали - поки ви не повернете це законним власникам, Україна не буде купувати продукцію, яка виробляється вкраденими підприємствами. Вони вивели ці підприємства з податкової зони України. І це означає, що все, що зароблять ці підприємства, піде на фінансування тероризму», - зазначив Порошенко.

Якщо продовжити купувати продукцію незаконно конфіскованих українських підприємств - це призведе до легітимізації російської окупації Донбасу, переконаний Порошенко.

«Тому я буду робити все можливе для того, щоб захистити Україну. Наша команда буде робити все, щоб допомогти новій владі не наробити помилок. Ми повинні захистити наш рух вперед у Північноатлантичний альянс, не дати скасувати зміни в Конституцію щодо НАТО і ЄС і розвернути нашу країну назад, у бік російської імперії. Наша команда знає, як цього не допустити», - підкреслив п'ятий президент України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram