ГоловнаПолітика

Іспанський консул переплив Керченську протоку, порушивши кордон України

Альфонсо Лопес Пандіелья брав участь у російських змаганнях X-Waters.

Іспанський консул переплив Керченську протоку, порушивши кордон України
Испанский консул переплыл Керченский пролив
Фото: Скриншот видео

Почесний консул Іспанії в Узбекистані Альфонсо Лопес Пандіелья 1 червня брав участь у російських змаганнях X-Waters і переплив Керченську протоку від коси Чушка, що в Краснодарському краї Росії, до фортеці Єні-Кале в Керчі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Пандіелья підтвердив цей факт журналістам, але відмовився коментувати, чи попереджали його організатори про наслідки відвідування анексованого Криму.

"Не знаю. Я не хочу ніяких коментарів давати", - сказав він.

Дипломат також підтвердив, що є почесним консулом і не перебуває на держслужбі в Іспанії.

У Держприкордонслужбі України нагадали про відповідальність за відвідування анексованого Росією Криму з порушенням режиму перетину українського держкордону.

"Таким іноземцям забороняється в'їзд в Україну щонайменше на три роки. Розмір штрафу - близько 5100 гривень, якщо ж це порушення було вчинене групою осіб, то від 5100 гривень", - зазначив начальник відділу ДПСУ з питань взаємодії із засобами масової інформації Андрій Демченко.

Нагадаємо, після анексії Україна закрила всі міжнародні пункти пропуску на півострові. Законно потрапити на півострів можна тільки через пункти в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з Херсонською областю. Порушникам загрожує депортація і штраф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram