ГоловнаПолітика

КМІС: у Раду проходять "Слуга народу", ОПЗЖ, "ЄС", "Батьківщина" і "Голос"

Опитування проводили до оголошення списків партій.

Фото: Макс Требухов

У Верховну Раду проходять президентська партія "Слуга народу", проросійська "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" Петра Порошенка, "Батьківщина" Юлії Тимошенко і "Голос" Святослава Вакарчука.

Про це свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології, який проводили 26 травня - 7 червня. Були опитано 2021 респондента, статистична похибка не перевищує 3,3%.

"Слугу народу" готові підтримати 48,5% тих, хто має намір голосувати і визначився із симпатіями. Також долають прохідний бар'єр "Опозиційна платформа - За життя" (11,8%) Віктора Медведчука, "Європейська солідарність" Петра Порошенка (8,1%), "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,8%) і партія "Голос" (5,6%) Святослава Вакарчука.

Менший від прохідного бар'єру рейтинг у "Сили і честі" Ігоря Смешка (3,8%), Радикальної партії Олега Ляшка (2,9%), "Свободи" (1,9%), "Громадянської позиції" (1,8%).

Соцопитування проводили до оголошення списків партій, воно не враховує об'єднання низки партій.

Наприклад, зі списку, який пропонували респондентам, об'єдналися "Свобода" з "Нацкорпусом", а також "Опозиційний блок - Партія миру і розвитку" з "Нашими" і "Відродженням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram