ГоловнаПолітика

Двері в ЄС і НАТО повинні залишатися для України відкритими, - маршалок Сенату Польщі

Курс країни на набуття повноправного членства в Європейському Союзі і НАТО закріплено в Конституції.

Двері в ЄС і НАТО повинні залишатися для України відкритими, - маршалок Сенату Польщі
Станислав Карчевский
Фото: Телеканал 24

Євросоюз і НАТО повинні залишатися для України відкритими, переконаний маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Досвід прибалтійських країн і Польщі показує, що безпеку може забезпечити тільки Північноатлантичний Союз і розвиток може дати тільки ЄС, тому двері в ці організації повинні залишатися відкритими для України", - сказав Карчевський на відкритті десятої сесії міжпарламентської асамблеї Верховної Ради, Сейму Литви, Сейму і Сенату Польщі "Безпека. Розвиток. Демократія. Сильні разом" в п'ятницю в Києві.

Він також зазначив, що історичний досвід Литви, Польщі та України вчить - "в безпеці ми можемо бути тільки разом".

"Будь-які суперечності між нами, тим більше історичні, знижують здатність співпраці на користь загальної безпеки і служать на користь Москві, уникати їх - це наш обов'язок", - підкреслив Карчевський.

Нагадаємо, 7 лютого 2019 року Верховна Рада внесла зміни до Конституції України, які закріплюють курс країни на набуття повноправного членства в Європейському Союзі і НАТО, а також виключили з неї норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні.

У 2017 році Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким вступ України в НАТО визначається як одна з основ зовнішньої політики.

Курс на членство в НАТО прописаний в законах "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України". Військова доктрина України також передбачає розвиток Збройних Сил України за західними стандартами і досягнення сумісності зі збройними силами держав - членів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram