ГоловнаПолітика

Зеленський подякував Раді за "плідну роботу"

За словами президента, депутати підтвердили правильність рішення про розпуск парламенету.

Зеленський подякував Раді за "плідну роботу"
Фото: Хвиля

Президент Володимир Зеленський подякував народним депутатам за те, що підтвердили правильність його рішення про розпуск Верховної Ради.

Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому у Facebook Адміністрація Президента.

"Президент повинен бути об'єктивним, тому коли є за що, потрібно хвалити. Я хочу похвалити і від щирого серця сказати нашій Верховній Раді величезне спасибі", - сказав він.

За словами Зеленського, після розпуску парламенту у нього були сумніви: раптом він помилився, прийнявши рішення про розпуск Ради. Однак за останні дні Рада своїми діями довела, що рішення було правильним.

"Депутати залишили мажоритарку, залишили недоторканність, залишили старих міністрів, залишили старих силовиків на посадах, залишили можливість не відповідати за незаконне збагачення. Як багато вони залишили наступним поколінням, своїм дітям і онукам!" - зазначив президент.

"Спасибі, що своєю "плідною роботою" доводите всій країні - рішення про розпуск Ради було правильним", - додав Зеленський.

Зеленський "подякував" депутатам за те, що перед парламентськими виборами не намагаються здаватися кращими, а залишаються самі собою, продовжують "прогулювати і кнопкодавити".

"Спасибі, що не зупиняєтеся і продовжуєте пробивати дно", - продовжив Зеленський.

Він звернув увагу, що люди все це бачать і розуміють, і 21 липня вони "все це оцінять".

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський достроково припинив повноваження Ради і призначив позачергові вибори парламенту на 21 липня.

24 травня виборча кампанія позачергових виборів парламенту стартувала.

Того ж дня депутати "Народного фронту" подали до Конституційного Суду України подання за підписом 62 осіб про визнання неконституційним указу Президента про розпуск парламенту.

4 червня КС вирішив невідкладно в усному режимі розглянути справу про розпуск Ради. Відкрита частина пленарного засідання призначена на 11 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram