ГоловнаПолітика

Кива пішов у партію Медведчука

Колишній радник Авакова зізнався в проросійських поглядах.

Кива пішов у партію Медведчука
Фото: Lb.ua

Колишній кандидат у президенти Ілля Кива оголосив, що приєднується до проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя", яку очолюють Юрій Бойко, Вадим Рабінович і кум Путіна Віктор Медведчук.

Про це йдеться на сайті Соцпартії.

"Ілля Кива склав повноваження голови Соціалістичної партії України. Його відставку прийняв черговий з'їзд, який відбувся 5 червня. Рішенням з'їзду було обрано нового голову партії - Сергія Чередніченка", - йдеться в заяві.

Кива заявив, що прийняв пропозицію приєднатися до "потужної прогресивної команди" ОПЗЖ, тому що поділяє її політичні погляди.

Нагадаємо, уродженець Полтави Ілля Кива став співробітником місцевої міліції у вересні 2014 року. Він очолив батальйон територіальної оборони "Полтавщина", але незабаром втратив цю посаду через бунт підлеглих. У грудні 2014 року його призначили заступником начальніка ГУМВС Донецької області. У червні 2015 року Кива перейшов на посаду заступника начальника УМВС Херсонської області.

Із жовтня 2015 року по травень 2016 року очолював департамент протидії наркозлочинності Національної поліції.

З листопада 2015-го, коли набув чинності закон про Нацполіцію, всі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані були пройти переатестацію, проте Кива її так і не пройшов.

До переходу на службу в міліцію Киву засудили за отримання хабара на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014 року суд зняв з нього судимість.

У 2017 році Кива очолив СПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram