ГоловнаПолітика

Сенатор США Портман похвалив "скромність і доречність" Зеленського

Зустріч з президентом України приємно здивувала американського сенатора.

Сенатор США Портман похвалив "скромність і доречність" Зеленського
Президент Украины Владимир Зеленский встретился с сенатором США Робертом Портманом
Фото: president.gov.ua

Сенатор США Роберт Портман, виступаючи в Сенаті, поділився враженнями від зустрічі з президентом Володимиром Зеленським в Україні.

"Він розумний, хороший співрозмовник і рішуче налаштований", - цитує Портмана Голос Америки.

Сенатор також похвалив українського лідера за "скромність і доречність", згадуючи про відповідь Зеленського на питання про велику підтримку серед виборців, яку отримав новий президент. Зеленський тоді заявив, що велика підтримка на виборах відображає не стільки його популярність, як прагнення людей до "змін, реформ і покращення життя".

За словами сенатора, зустріч тривала майже годину і зачепила широке коло питань, включаючи російську агресію, пропаганду, захоплення українських моряків, українські реформи, а також підтримку діаспори.

"Ми добре поспілкувалися про російську агресію в Криму і на Донбасі. Президент Зеленський відвідав контактну лінію, де проходять бої. Я був там минулого року. Там йде справжня війна. 13000 чоловік були вбиті на східному кордоні України, на контактній лінії. Він відкрито говорив про хоробрість воїнів, а також про їхні потреби в плані збройних систем і базових умов", - підкреслив Портман.

За результатами зустрічі сенатор повідомив Державному департаменту США про ідеї співпраці, що дозволяють боротися з російською пропагандою, глушінням сигналів і дезінформацією.

Він висловив надію, що новий український президент "матиме мужність продовжувати реформи, коли мова йде про подолання корупції, прозорість уряду, або цивільний контроль над військовими".

"Я повернувся з подорожі в Україну з надією, надією на те, що Україна готова написати нову главу своєї історії і це буде глава свободи, де уряд і суспільство діють в інтересах усіх громадян. США повинні продовжувати бути хорошим другом і союзником на цьому шляху", - підкреслив американський законодавець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram