ГоловнаПолітика

Зеленський надав президентський літак для повернення дітей з Грузії

Матір 10 дітей заарештовано.

Зеленський надав президентський літак для повернення дітей з Грузії
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський доручив Держуправлінню справами надати літак для доставки в Україну з Грузії десяти дітей, матір яких заарештували за підозрою в торгівлі людьми.

Про це йдеться в розпорядженні глави держави №59/2019-рп.

"Державному управлінню справами забезпечити в установленому порядку перевезення з Грузії в Україну літаком Державного авіаційного підприємства "Україна" позбавлених батьківського піклування десяти дітей, які є громадянами України", - наголошено в документі.

Супроводжувати дітей Зеленський доручив уповноваженому президента з прав дитини Миколі Кулебі, уповноваженим представникам Ярмолинецької районної державної адміністрації Хмельницької області та іншим особам.

Також ДУС має сплатити пов'язані з доправленням дітей витрати.

Нагадаємо, 26 квітня правоохоронці Грузії затримали українку, яка разом з 10 дітьми потрапила на грузинську територію з Росії. Вона прямувала на окуповану Росією територію Абхазії.

Під час розслідування поліція встановила, що жінка поводилася з дітьми агресивно, утримувала їх у неналежних умовах. За фактом зневаги до неповнолітніх видано ордер, що дозволяє помістити дітей в безпечні умови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram