ГоловнаПолітика

"Опоблок" сформував список без людей Ахметова (СПИСОК)

У список входять Ренат Кузьмін і Неля Штепа.

"Опоблок" сформував список без людей Ахметова (СПИСОК)
Фото: zagittya.com.ua

Політична партія "Опозиційний блок" сформувала передвиборний список на майбутні парламентські вибори. Як видно зі списку, який потрапив до рук LB.ua, об'єднання "проахметівського крила" з групою "Бойка-Льовочкіна" не відбулося. Ні Вадима Новинського, ні Олександра Вілкула в списку немає. Очолює його Юрій Бойко. У першу п'ятірку також входять Вадим Рабинович, Віктор Медведчук, Наталія Королевська, Сергій Льовочкін.

Також у списку представлені Вадим Столар (11 номер), екс-заступник генерального прокурора часів Віктора Януковича Ренат Кузьмін (35 номер) і екс-мер Слов'янська Неля Штепа.

Нагадаємо, "Опозиційний блок" у 2014 році створювався на уламках ПР як штучна структура, націлена виключно на проходження в парламент. В "Опоблоку", який отримав 9,43%, були два основні акціонери - групи Ахметова і Фірташа, ділили все 50 на 50. Номінальні співголови фракції були Олександр Вілкул і Юрій Бойко. Перший представляв "ахметівське" крило, другий - "фірташівське". У листопаді 2018 року так звана "група Бойка-Льовочкіна" відкололася від ОБ, домовившись про створення нової політичної платформи з партією Вадима Рабиновича "За життя", фактичним лідером якої є Віктор Медведчук.

Наприкінці травня з'явилася інформація про високу ймовірність возз'єднання "Опоблоку".

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram