ГоловнаПолітика

В АП запідозрили диверсію з боку МЗС через плагіат у промові Зеленського

У Зеленського звинуватили команду Петра Порошенка у "свідомій провокації".

В АП запідозрили диверсію з боку МЗС через плагіат у промові Зеленського
Фото: instagram/zeteam2019

Заступник глави Адміністрації Президента з питань інформаційної політики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування через ідентичні фрагменти у виступах Володимира Зеленського на спільному брифінгу з головою Європейської Ради Дональдом Туском і промовах Петра Порошенка на з'їзді партії "Європейська Солідарність".

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Попередньо встановлено, що співробітники МЗС України, які готували тези для брифінгу Президента Володимира Зеленського, паралельно продовжували працювати на Петра Порошенка. При цьому зміст і порядок денний переговорів Володимира Зеленського з керівниками ЄС і НАТО формувалися окремо співробітниками Адміністрації Президента України. Тому представники попередньої влади не мали впливу на питання, які Президент Володимир Зеленський обговорював з європейськими партнерами і друзями України", - йдеться в повідомленні.

В АП запевнили, що в разі підтвердження приватної співпраці державних службовців МЗС з Петром Порошенком будуть зроблені жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки.

"Розцінюємо це як диверсію з боку окремих співробітників Міністерства закордонних справ і свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка", - підкреслили в Зеленського.

Раніше сьогодні колишній прес-секретар Президента Святослав Цеголко заявив, що Зеленський вкрав цілий абзац з виступу Порошенка на з'їзді партії "Європейська Солідарність". На підтвердження своїх слів Цеголко привів цитату з промови Зеленського і відео з уривком виступу Порошенка. Він також порекомендував Президенту найняти спічрайтера.

Нагадаємо, що всі новини і виступи Порошенка зникли із сайту президента України незабаром після інавгурації Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram