ГоловнаПолітика

Саакашвілі назвав умовою об'єднання з Кличком кадрову чистку в партії "УДАР"

Політик зажадав позбутися людей, лояльних до Порошенка.

Саакашвілі назвав умовою об'єднання з Кличком кадрову чистку в партії "УДАР"
Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі сказав, що умовою об'єднання "Руху нових сил" з Віталієм Кличком стане кадрова чистка в партії "УДАР".

Про це йдеться у відеозверненні на фейсбуці Саакашвілі.

Він подякував Кличкові за пропозицію об'єднатися, назвав його давнім другом, дуже гідною людиною і найкращим мером Києва. У той самий час партію Кличка, заявив Саакашвілі, потрібно сильно змінювати.

"Якщо йти в УДАР, то партію "УДАР" потрібно міняти фундаментально. Там є багато людей, які були до останнього моменту з Порошенком. Якщо йти разом, то треба позбуватися всіх цих людей. Друге, там є якісь люди, пов'язані з корупцією. Від них повністю треба відокремитися. І понад те: домагатися, щоб вони всі потрапили до в'язниці. Це важлива умова для об'єднання", - сказав політик.

Він додав, що іншим варіантом для "Руху нових сил" може стати неучасть у виборах.

"Якщо ми зараз не приймаємо цю пропозицію, то моя команда "Руху нових сил" може опинитися поза виборами. Це теж вибір. Просто я розумію, що президенту Зеленському потрібно зараз допомагати. Його успіх рівноцінний успіху України, і, не дай Бог, йому не вдасться - не вдасться й Україні. Тому допомагати йому треба, в тому числі в парламенті", - сказав він.

Нагадаємо, що рейтинг партії "УДАР" - менш ніж піввідсотка. Вона далеко за межами прохідного бар'єра.

4 липня лідер "УДАРу" Віталій Кличко, який хоче залишитися мером Києва, запропонував Саакашвілі очолити цю політичну силу. Сам Саакашвілі говорив, що не має політичних амбіцій в Україні, але готовий консультувати команду президента Зеленського.

"Рух нових сил" був створений як громадський рух у листопаді 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram