ГоловнаПолітика

КС вирішив невідкладно в усному режимі розглянути справу про розпуск Ради

Відкрита частина пленарного засідання призначена на 11 червня.

КС вирішив невідкладно в усному режимі розглянути справу про розпуск Ради
Фото: 24 Канал

Конституційний Суд вирішив невідкладно в усному режимі розглянути справу про конституційність указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Про це повідомляють на сайті суду.

"Сьогодні Велика палата Конституційного Суду України розглянула питання про визначення форми конституційного провадження у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів»", - ідеться в повідомленні.

Відзначено, що в підсумку було прийнято постанову про розгляд цієї справи у формі усного провадження.

Крім того, відповідно до ст. 75 Закону України "Про Конституційний Суд України" Велика палата КС визнала конституційне провадження цієї справи невідкладним.

Відкриту частину пленарного засідання призначено на 10:00 11 червня 2019 року.

Нагадаємо, 24 травня 2019 року в КС надійшло подання 62 нардепів щодо конституційності указу президента Зеленського про розпуск Ради VIII скликання і позачергові вибори.

Група народних депутатів з фракції "Народного фронту" вважає, що коаліція фракцій "Європейська Україна" припинила своє існування 17 травня, тому в депутатів було ще 30 днів до створення нової коаліції, і в цей період розпуск парламенту є неконституційним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram