ГоловнаПолітика

Бар'єр 5% у Раду впевнено проходять тільки чотири партії, - опитування

Дві партії трохи не дотягують до бар'єра, ще одна наближається до нього.

Прохідний бар'єр у Верховну Раду впевнено долають тільки чотири партії: "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" і "Батьківщина".

Про це свідчить соціологічне опитування Центру "Соціальний моніторинг" та Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка, представлене на прес-конференції в понеділок.

"Якщо подивитися серед тих, хто визначився і прийде на вибори, ми можемо побачити тільки чотири партії, які впевнено долають 5% бар'єр", - сказала голова правління Інституту ім. Яременка, соціолог Ольга Балакірєва.

До цього числа входять "Слуга народу", пов'язана з Володимиром Зеленським, - 40,9%; проросійська "Опозиційна платформа - За життя" - 11,1%, "Європейська солідарність" Петра Порошенка - 10,5%; і "Батьківщина" Юлії Тимошенко - 9,3%.

Ще дві партії перебувають впритул біля прохідного бар'єра. Це "Сила і честь" Ігоря Смешка (4,9%) і "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (4,8%).

Партію "Голос" Святослава Вакарчука готові підтримати 3,3% респондентів, Радикальну партію Олега Ляшка - 2,7%, "Опозиційний блок - Партія миру і розвитку" Вілкула-Новинського - 2,4%, націоналістів зі "Свободи" - 2,3%.

Інші політичні сили, включаючи парламентську "Самопоміч" (1,7%) і "Українську стратегію" Володимира Гройсмана (1,5%), перебувають дуже далеко від 5% бар'єра.

Дослідження проводили з 15 по 31 травня. Усього було опитано 2100 респондентів. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, що вибори до Верховної Ради призначено на 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram