ГоловнаПолітика

Трамп позбавить Індію можливості безмитно експортувати товари через два дні

Індія не переконала США, що забезпечить адекватний доступ до своїх ринків.

Трамп позбавить Індію можливості безмитно експортувати товари через два дні

Президент США Дональд Трамп вирішив скасувати привілеї для Індії в торгових відносинах зі Штатами. У підсумку безмитний експорт товарів з Індії в США зупиниться 5 червня. Про це повідомляють на сайті Білого дому.

"Я прийшов до висновку, що Індія не надала Сполученим Штатам переконливих доказів, що вона забезпечуватиме рівноцінний і адекватний доступ до своїх ринків", - підкреслив Трамп.

На сайті також зазначено, що у зв'язку із цим доцільно позбавити Індію статусу країни, що розвивається й одержує преференції в рамках GSP, з 5 червня 2019 року.

Програму GSP створили 1976 року для того, щоб стимулювати економічне зростання ринків, що розвиваються, і дозволити країнам, що розвиваються, безмитно експортувати деякі товари в США.

Індія зазначила, що це рішення Трампа - сумна новина, однак країна і далі має намір підтримувати сильні економічні зв'язки зі Штатами.

Безмитний експорт для Індії в США збиралися перекрити ще в березні, але відклали це рішення до завершення парламентських виборів у країні.

Нагадаємо, в березні Індія і США розглянули питання співпраці у сфері мирного атому і заявили про будівництво шести американських АЕС на індійській території.

Країни також обмінялися думками з широкого кола питань глобальної безпеки, нерозповсюдження зброї масового знищення та засобів її доставки, запобігання її потраплянню в руки терористичних і недержавних структур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram