ГоловнаПолітика

Зеленський вніс до Ради невідкладний законопроект про забезпечення виборчих прав військовослужбовців

Президент пропонує закріпити спецдільниці на Донбасі в законі про вибори.

Зеленський вніс до Ради невідкладний законопроект про забезпечення виборчих прав військовослужбовців
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект про внесення змін у закон "Про вибори народних депутатів України" щодо забезпечення виборчих прав військовослужбовців.

Цей проект закону (№10356) зареєстрований у Верховній Раді в п'ятницю, 31 травня, Зеленський визначив його як невідкладний, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент переконаний, що потрібно законодавчо закріпити можливості реалізації окремими категоріями військовослужбовців ЗС України (та інших утворених відповідно до законів України військових формувань) передбаченого статтею 38 Конституції України права вільно обирати народних депутатів України нарівні з іншими громадянами.

Документом пропонується закріпити в законі "Про вибори народних депутатів України" положення про можливість утворення у виняткових випадках Центральною виборчою комісією за поданням Міноборони спеціальних виборчих дільниць у місцях тимчасової дислокації військових частин (підрозділів, органів) ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, що "виконують завдання за призначенням поза межами місць постійної дислокації".

"Мова йде, насамперед, про тих, хто виконує завдання за призначенням у районі здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях", - наголошується в повідомленні.

Позачергові вибори до Верховної Ради призначені на 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram