ГоловнаПолітика

Кандидати, підтримувані "Демсокирою", отримали більшість місць у наглядовій раді НАБУ

Представників антикорупційних організацій потіснили з громадської ради НАБУ

Кандидати, підтримувані "Демсокирою", отримали більшість місць у наглядовій раді НАБУ
Фото: Facebook

До Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро пройшли 14 кандидатів від організації "Демократична сокира орди" і "Руху ветеранів України".

За даними джерел LB.ua, за результатами голосування до Ради громадського контролю увійшли Максим Діжечко, Євген Карась, Анатолій Мазур, Сергій Артемов, Михайло Бурмістенко, Антон Колумбет, Олександр Карпюк, Тетяна Локацька, Богдан Кузьмич, Богдан Помазан, Віктор Трофименко, Марк Савчук, Максим Салата та Володимир Мінко.

Також до Ради проходять представник ГО "Громадський люстраційний комітет" Тетяна Козаченко та Максим Костецький (ГО "Трансперенсі Інтернешнл Україна").

За даними прес-служби НАБУ, цього року до процесу голосування приєдналися 28 688 громадян, які проживають на території України. Торік у голосуванні взяли участь 19 298 осіб.

Остаточні офіційні результати будуть відомі тільки 6 червня, коли уповноважені особи проведуть аналіз голосування на предмет махінацій і так званих накруток голосів. Після цього новий склад Ради громадського контролю зможе зібратися на перше засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram