ГоловнаПолітика

Експерт перерахував позитивні і негативні кроки Зеленського цього тижня

Серед плюсів юрист відзначив відновлення громадянства Саакашвілі, серед мінусів - відсутність призначень на посади голів ОДА.

Експерт перерахував позитивні і негативні кроки Зеленського цього тижня
Михаил Лев
Фото: Макс Требухов

Юрист Михайло Лев перерахував позитивні і негативні кроки президента Володимира Зеленського цього тижня. Про це голова правління ГО "Центр політико-правових досліджень" заявив під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Одним із плюсів діяльності президента Зеленського цього тижня було відновлення громадянства Саакашвілі. Не кажу про політичну складову, але з юридичного погляду це був правильний крок. Його незаконно позбавили громадянства, тому справедливість повинна була бути відновлена", - висловився Лев.

Також серед плюсів юрист зазначив внесення закону про імпічмент.

"Ще з позитивного - було запущено соціальний сайт "Ліфт", де кожен охочий може подати своє резюме, щоб потрапити в список на мажоритарні округи або в державні органи. Але ще немає зворотного зв'язку, все діє винятково віртуально, сподіваюся запрацює", - сказав експерт.

А ось відсутність призначень на посади голів обласних держадміністрацій юрист назвав поганим сигналом.

"Минув майже місяць, а жодного голови ОДА, навіть тимчасових виконувачів обов'язків, не призначено. Для мене це поганий сигнал. Це говорить про те, що стара влада залишилася на місцях, що призводить до безладу в регіонах. Старий прокурор, старий голова СБУ, голови РДА і ОДА, розуміючи що вони не будуть збережені на посадах, продовжують робити те, що їм заманеться", - сказав Михайло Лев.

Крім того, на думку юриста, президент Зеленський і його команда досі не озвучили своєї думки щодо рішення Порошенка про виведення посад голів районних адміністрацій з системи державної служби та призначення їх поза конкурсом.

"Конкурси на посади голів РДА та ОДА - одна з передвиборних обіцянок Зеленського. Було би правильно і доцільно залишити цих чиновників на держслужбі, а також залучити НАДС до проведення конкурсів. Або хоча б робити ці конкурси публічними, як свого часу це робив Саакашвілі, хоч це і не було передбачено законодавством", - вважає експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram