ГоловнаПолітика

Саакашвілі прилетів в Україну

Екс-глава Одеської ОДА прилетів в аеропорт "Бориспіль" рейсом з Варшави.

Колишній глава Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі прилетів в Україну.

Пряму трансляцію свого повернення він вів у Фейсбуці.

Саакашвілі прилетів в аеропорт "Бориспіль" рейсом з Варшави. Його зустрічали десятки прихильників і велика кількість журналістів.

Зараз Саакашвілі проходить паспортний контроль.

Нагадаємо, влітку 2017 року українське громадянство Саакашвілі було припинено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення паспорта. Через півроку він був затриманий в одному з ресторанів у центрі Києва недалеко від офісу своєї партії "Рух нових сил", після чого доставлений в аеропорт "Бориспіль" і відправлений на літаку в Польщу в порядку реадмісії за порушення державного кордону. Після цього Саакашвілі отримав посвідчення особи в Нідерландах, громадянство яких має його дружина.

28 травня 2019 року новий президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство. 29 травня він отримав посвідчення особи на повернення в Україну.

У грудні 2017 року Генеральна прокуратура вручила Саакашвілі повідомлення про підозру у сприянні злочинній організації бізнесмена Сергія Курченка. Справу було зупинено 6 березня 2018 року у зв'язку зі скеруванням до Нідерландів міжнародно-правових доручень Генпрокуратури про проведення слідчих дій з підозрюваним. У березні 2019 року СБУ відновила розслідування щодо Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram