ГоловнаПолітика

Епіфаній оголосив документи Філарета від імені УПЦ КП недійсними

Свято-Покровський храм у Києві перейшов у приватне підпорядкування предстоятеля.

Епіфаній оголосив документи Філарета від імені УПЦ КП недійсними
Предстоятель ПЦУ Епифаний и патриарх Филарет
Фото: Укринформ

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній (Думенко) оголосив документи, що їх видає Філарет (Денисенко) від імені Київського патріархату і які "вносять смуту серед кліру міста Києва", недійсними.

Про це йдеться в указі предстоятеля від 29 травня.

"Будь-які документи і розпорядження від імені релігійного об'єднання УПЦ КП, яке припинило свою діяльність, видані після 30 січня 2019 року, є недійсними і не підлягають виконанню в Українській православній церкві (Православній церкві України)", - сказано в документі.

Цим же указом Епіфаній прийняв у своє особисте підпорядкування парафію Покрова Пресвятої Богородиці в Солом'янському районі Києва, настоятелем якого є протоієрей Олександр Трофимлюк.

Нагадаємо, Філарет наполягає, що УПЦ КП досі існує і він її патріарх. На початку травня 2019 року з'ясувалося, що Філарет продовжує користуватися офіційними бланками Київського патріархату, видає від імені цієї структури ордени і медалі, публікує від імені Київського патріархату розпорядження і вимагає їх виконання від єпископів і священиків новоствореної ПЦУ.

24 травня на синоді Православної церкви України Філарета намагалися переконати, що УПЦ КП більше не існує, але не змогли цього зробити.

28 травня він видав новий указ від імені УПЦ Київського патріархату, заборонивши священнослужіння ректору Київської православної богословської академії протоієрею Олександру Трофимлюку.

Філарет керує парафіями Київської єпархії у складі помісної Православної церкви України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram