ГоловнаПолітика

Росія назвала "нову" причину, чому не може відпустити військовополонених моряків

Стосовно них ще не завершені слідчі дії.

Росія назвала "нову" причину, чому не може відпустити військовополонених моряків
Фото: EPA/UPG

Росія заявила, що не може відпустити українських військовополонених моряків, тому що ще не завершені слідства стосовно них. Про це заявила голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, передає агентство "ТАСС".

"Поки на буде завершено слідство, ми не можемо відпустити моряків, вони перебувають під слідством, хто б і як би на нас у політичних або в піарівських чи інших цілях не тиснув", - сказала вона.

Відзначають, що Москва також не буде піддаватися на жодний тиск у цьому питанні.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські силовики захопили три українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксира (24 людини) доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував усіх українців. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають досі.

25 травня Міжнародний трибунал з морського права ООН ухвалив, що Росія повинна звільнити всіх українських моряків, яких узяли в полон у листопаді 2018 року, і повернути три кораблі. Росія заявила, що не буде виконувати вимоги Міжнародного трибуналу.

Увечері того ж дня Московський суд розглянув апеляційні скарги військовополонених українських моряків і відхилив їх. Суд залишив усіх українських військовополонених моряків під вартою до кінця липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram