ГоловнаПолітика

У суді над Омеляном зачитали обвинувальний акт і оголосили перерву на три місяці

Наступне засідання заплановано на 23 серпня.

У суді над Омеляном зачитали обвинувальний акт і оголосили перерву на три місяці
Владимир Омелян
Фото: facebook/Marina Tomko

У понеділок, 27 травня, в Солом'янському районному суді Києва відбулося чергове засідання у справі міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це повідомила в Фейсбуці прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"27 травня 2019 року в Солом'янському райсуді Києва за участю прокурорів САП відбулося чергове судове засідання у справі про звинувачення міністра інфраструктури Володимира Омеляна за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації)", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що на засіданні прокурор оголосив обвинувальний акт. Окрім того, суд визначив порядок і обсяг дослідження доказів.

Наступне засідання заплановано на 23 серпня 2019 року.

Нагадаємо, САП передала справу Омеляна в суд 22 лютого. Слідство вважає, що, працюючи винятково на держслужбі, він не міг законно накопичити достатньо грошей, щоб у 2015 році купити новий автомобіль преміум класу за 1,4 млн гривень і зберігати 90 тис. доларів США та 25 тис. євро готівкою.

Щоб приховати статки, Омелян нібито зареєстрував машину на рідного брата, але користувався нею з самого початку сам міністр і його дружина.

Подаючи декларації за 2015-2016 роки, міністр не задекларував право користування зазначеним автомобілем, витрати на його придбання, витрати на оренду будинку в передмісті Києва і право користування будинком і земельною ділянкою.

Детективи НАБУ вважають, що відомості в деклараціях Омеляна за ці роки відрізнялися від реальних більш ніж на 8 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram