ГоловнаПолітика

Муженко передав справи Хомчаку (документ)

"Служу і буду вірним тільки Батьківщині".

Муженко передав справи Хомчаку (документ)
Фото: пресс-служба президента

Екс-начальник Генерального штабу - Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко подав рапорт Міністру оборони Степану Полтораку про передачу справ і посади своєму наступнику Руслану Хомчаку.

Про це Муженко повідомив на своїй сторінці у Facebook, оприлюднивши копію рапорту на ім'я міністра оборони Степана Полторака.

Він зазначив, що чесно виконував свої службові обов'язки.

"З липня 2014 року я мав честь очолювати Генеральний штаб Збройних сил України, на який покладається відповідальність за планування і організацію збройної відсічі агресору. Військовослужбовці Збройних сил не вагаючись стали на захист свободи і незалежності України, гідно виконуючи свій конституційний обов'язок. Навесні і влітку 2014 року я був там, де були більшість українських патріотів - на сході нашої Батьківщини. Російська гібридна окупація вимагала від нас невідкладних і рішучих дій, оскільки органи державної влади Донецької і Луганської областей, правоохоронні органи були повністю паралізовані", - написав Муженко.

Екс-начальник Генштабу зазначив, що Збройні сили під час відбиття агресії РФ тільки зміцнили бойове побратимство.

Муженко побажав новому Головнокомандувачу ЗСУ ще більше зміцнити набутий бойовий дух і поліпшити бойові можливості армії.

"Служу і буду вірним тільки Батьківщині, її народу і своїм бойовим побратимам. Слава Україні! Честь маю!"- підсумував він.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський звільнив Муженка і призначив начальником Генштабу генерала Руслана Хомчака. Генерал-лейтенант Хомчак командував операцією в Іловайську. Комісія Ради встановила, що наказ про вихід українських військових з Іловайська віддав саме він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram