ГоловнаПолітика

Тяжкохворого політв'язня Бекірова можуть відпустити під домашній арешт за умови визнання провини, - адвокат

Термін Бекірова в СІЗО добігає кінця.

Тяжкохворого політв'язня Бекірова можуть відпустити під домашній арешт за умови визнання провини, - адвокат
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Російський слідчий пропонує обвинуваченому в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки кримськотатарському активісту Едему Бекірову визнати провину в обмін на зміну запобіжного заходу з утримання в СІЗО на домашній арешт.

Про це розповів адвокат Бекірова Іслям Веліляєв, передає Крим.Реалії.

"Під час ознайомлення захисту з експертизами слідчий вкотре запропонував Бекірову визнати провину. Визнаєш провину - відразу домашній арешт. Едем-ага повторив, що він не робив того, що йому закидають, і взагалі ніколи в житті такої кількості боєприпасів не бачив. Я, як адвокат, запитав слідчого, що буде далі після визнання провини? Простого визнання ж не достатньо. Далі вони зажадають назвати прізвища наших лідерів як замовників", - пояснив Веліляєв.

На початку червня планується чергове судове засідання за клопотанням звинувачення продовжити Бекірову термін утримання в СІЗО. Основним аргументом слідчого в таких клопотаннях є "необхідність провести низку слідчих заходів".

Адвокат зазначає, що слідство перебуває на стадії завершення, однак слідчий навмисно відтягує слідчі заходи, щоб були підстави для продовження арешту Бекірова.

"Термін у СІЗО добігає кінця - жодних слідчих заходів слідчий не проводить, процес затягується. Сподіваюся, цього разу суд нас почує і переведе Едема-агу під домашній арешт. Захист зі свого боку робить для цього всі необхідні дії", - сказав Веліляєв.

На цю мить немає публічних коментарів російського слідчого у справі Бекірова.

Раніше в травні кримськотатарського активіста Едема Бекірова вивезли на обстеження в клінічну лікарню імені Семашка в Сімферополі.

26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту Бекірова на продовження терміну утримання в СІЗО. Едем Бекіров залишиться під арештом до 12 червня.

Нагадаємо, 57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали під час в'їзду в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці.

19 грудня ФСБ Росії повідомила, у чому звинувачується Бекіров. Він нібито організував схованку з 12 кг тротилу і 200 патронами до вогнепальної зброї для використання на території Криму (частина 2 статті 222 і частина 2 статті 222.1 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram