ГоловнаПолітика

У ЦВК закликали Раду ухвалити законопроект Зеленського про публічні закупівлі

За умови ухвалення необхідного законодавства ЦВК готова працювати в будь-якому режимі.

У ЦВК закликали Раду ухвалити законопроект Зеленського про публічні закупівлі
Фото: Макс Левин

Для вирішення питання з публічними закупівлями до дострокових парламентських виборів Верховна Рада повинна ухвалити законопроект "Про публічні закупівлі", який був внесений президентом України Володимиром Зеленським.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, передає РБК-Україна.

Вона зазначила, що позиція ЦВК збігається з проектом закону, який вже зареєстровано.

"Він (законопроект - ред.) є в Раді і визначений президентом України. Вони його не провалили, він не був включений до порядку денного. Це законопроект, який був внесений безпосередньо в день позачергового засідання Верховної Ради", - заявила Сліпачук.

Своєю чергою секретар ЦВК Наталія Бернадська зазначила, що за умови ухвалення необхідного законодавства ЦВК готова працювати в будь-якому режимі для проведення дострокових парламентських виборів.

"Ми готові працювати в будь-якому режимі для того, щоб вибори відбулися. Але нам потрібні інструменти. Ми розуміємо, що наразі терміни проведення публічних закупівель не вписуються в закон про вибори народних депутатів. Ми сподіваємося, що вирішення цієї проблеми буде швидшим. Такий проект закону вже є в парламенті. Сподіваємося, що найближчим часом це питання буде вирішено", - заявила Бернадська.

Раніше глава ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що комісія не встигає провести тендерні процедури до позачергових виборів Верховної Ради 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram