ГоловнаПолітика

Зеленський повинен дати публічну оцінку заявам Коломойського про дефолт, - БПП

Народ має повне право почути офіційну позицію Володимира Зеленського.

Зеленський повинен дати публічну оцінку заявам Коломойського про дефолт, - БПП
Фото: president.gov.ua

Голова фракції партії "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов закликав президента України Володимира Зеленського дати публічну оцінку заявам олігарха Ігоря Коломойського. Про це йдеться на сайті БПП.

"Велику тривогу в суспільстві, серед інвесторів і підприємців викликають заяви головного спонсора пана Зеленського - Ігоря Коломойського - про дефолт в Україні", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що команда екс-президента Порошенка п'ять років працювала над тим, щоб не допустити дефолту, розвалу банківської і фінансової системи, крім цього, досягла економічної стабілізації.

"І сьогодні ми вважаємо, що такі заяви щонайменше повинні отримати офіційне роз'яснення новообраного президента Володимира Зеленського. Український народ має повне право почути офіційну позицію Володимира Зеленського з приводу заяв Ігоря Коломойського", - заявив Артур Герасимов на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і голів комітетів.

Нагадаємо, Коломойський в інтерв'ю Financial Times виступив за оголошення Україною дефолту. Він запропонував рівнятися на Грецію і Аргентину і заявив, що не вважає дефолт чимось страшним.

(У 2015 році Греція стала першою розвиненою країною, яка не сплатила за кредитом Міжнародного валютного фонду, хоча і тимчасово). "Подивіться на Грецію, які красені, сказали: "500 млрд не повернемо", і все, до побачення. Його [грецький сценарій] потрібно було застосовувати ще в 2014 році, тому що країну розікрали під заступництвом, у тому числі, і Міжнародного валютного фонду, і під заступництвом усіх іноземних посольств", - заявляв олігарх.

За його словами, дефолт ніколи і нікому не завадив.

Після цього Володимир Гройсман висловився, що уряд у жодному разі не повинен допустити дефолту.

А Юлія Тимошенко заявила, що не бачить ніяких передумов до цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram